De geschiedenis van het Siberisch sjamanisme gaat meer dan 1000 jaar terug. Gedurende deze tijd hebben Siberische sjamanen, de bewaarders van kennis over o.a. menselijk geluk, verbinding met de hogere krachten, intense healing, loslaten van verleden, veranderen van de toekomst in Siberië gewoond onder bescherming van de Geest van Siberië. Lange tijd was deze kennis slechts voor enkelen toegankelijk, alleen voor de bewaarders van oude wijsheid.
De oude sjamanen waren bij hun stammen tegelijk genezer, priester, maatschappelijk werker, healer, voorspeller, droomuitlegger, adviseur, psychotherapeut en vele andere dingen om de mensen van de stam te dienen en te laten overleven.  

Gedurende deze tijd kwamen en gingen vele geloofsovertuigingen en religies. Er zijn vele leraren op aarde geweest zoals Boedha, Jezus, Krishna, Gurdjeff, Castaneda en Osho. Ieder van hun heeft op zijn manier de kennis voor de mensheid geopend. Tegenwoordig in het watermantijdperk hebben wij allemaal, dankzij het Siberisch sjamanisme, de mogelijkheid om in contact te komen met de oorspronkelijke sjamanistische werelden, waar je eigen helpers, wakers en beschermers zal vinden. In het Siberische sjamanisme vinden we overlappingen met andere tradities; maar zijn er ook eigen specifieke spirithelpers, manier van werken, rituelen en intense healingen.
Wanneer je genoeg gezocht hebt; een verlangen hebt in jezelf, dit leven niet alles kan zijn van wat je ervaart en beleeft, iets je raakt of zoals bij velen het hart opengaat of de tranen over de wangen rollen tijdens een ritueel...... weet dan dat spirits en de Hogere Kracht je roepen tot het sjamanistische pad.

Deze kennis is nog niet in stukjes verdeeld door later ontstane religies.  Siberisch sjamanisme is o.a. een directe en doeltreffendeweg om je kracht te leren kennen, hoe deze te verzamelen, te verhogen en te behouden en deze vanuit hartsniveau in te zetten.
Tegelijkertijd geeft deze oeroude kennis ook inzicht in het proces van anderen. Hierdoor ben je als spiritueel mens en sjamanistische helper in staat om andere mensen instrumenten aan te reiken, zodat deze mensen hun ware kracht en essentie leren kennen en zo hun ware zelf her-inneren. 


Deze  oeroude kennis wordt overgedragen in Europa door Petra Giesbergen (Altaiskaya Byelka). Zij is ingewijd in deze kennis in dromen,  vanuit vorige levens en in dit leven weer in Siberië in het Altaigebergte. De oeroude kennis is niet tijdgebonden maar universeel en altijd in beweging. Zo zijn eeuwenoude rituelen en technieken terug te vinden naast die van verschillende volkeren en culturen. Gecombineerd en geïntegreerd, passend in de tijd van het HIER EN NU.

In verbinding met al wat leeft en vanuit respect voor al wat bezield is.

O Grote Al-Omvattende Kracht
Spirits van deze plaats
Al mijn Spirithelpers
Op dit moment roep ik U
Ik vraag U hulp en ondersteuning
Jullie liefde, kracht en wijsheid
Jullie healing en bescherming
Voor iedere broeder en zuster die hier aanwezig is
Moge hij of zij ontvangen wat voor hem of haar belangrijk  is
Wij beloven jullie dit alles te gebruiken
Ten goede van al wat leeft

AUM