Over Petra Giesbergen - Altaiskaya Byelka


Sinds 1988 geef ik met liefde kennis, rituelen en healing van Siberisch Sjamanisme door aan een wie er mee wil werken of het wil ontvangen.

Omdat het woordje ik lastig is om iedere keer neer te schrijven en ik me besef dat ik de hulp altijd inroep van Great Spirit, mijn Totem en Spirithelpers, Bewakers van de werelden zal ik hieronder verder gaan zonder iedere keer IK te schrijven. Zonder Great Spirit, Umai (moeder Aarde) en al mijn Spirithelpers zou ik geen enkel wonder of transformatie hebben mogen aanschouwen tijdens een les of een intense healing.
Ook tijdens Covid waar ik mijn weg heb moeten vinden op het internet gebeuren, is altijd weer duidelijk Spirit en zijn energie is overal. Ook bij een ieder in zijn eigen kamer thuis achter een scherm.
Voor zover mijn verhaal er toe doet, want een ieder loopt zijn eigen pad hieronder een en ander van mijn leven op het vlak van sjamanisme.

Petra Giesbergen heeft naast het sjamanisme ook 10 jaar een praktijk gehad. Hierin was zij werkzaam als psychotherapeute. Ze werkte hier met psychotherapie, regressie- en reïncarnatie- therapie en dromentherapie. Hierdoor heeft ze snel inzicht in processen en de rode draad in een thema of iemands leven.
Ze heeft veel ervaring met dromen en ook met trancewerk.
Voor sommige mensen de meer met trance wíllen werken; deze willen verdiepen, juist licht willen houden of er een beetje bang voor zijn is dit een geruststelling.

Petra Giesbergen had vanaf haar zevende levensjaar een man in haar dromen die haar adviezen gaf. Over hoe met dingen om te gaan en hoe zij o.a. rituelen, healingen kon doen.
Later (in-real-life) heeft ze deze Siberisch Sjamaan ontmoet en is vele keren in Siberie geweest om kennis van hem te krijgen.
Ze heeft via hem zijn leraar en andere Siberische sjamanen gesproken, rituelen mee gedaan en haar sjamanennaam ontvangen.

Wanneer een traditionele (levende) sjamaan je de officiële sjamanistische dood laat ondergaan laat je daarmee je oude leven achter je en bereid je je voor om te dienen in de wereld als sjamaan.
Daarmee ontving Petra haar sjamanennaam Altaiskaya Byelka en heeft de blessing gekregen om de wereld in te gaan om haar vaardigheden, kennis te delen en healing te brengen aan AL wat leeft.
Degene die haar inwijde gaf haar door dat zijn Spirithelpers adviseerde om Institute of Siberian Shamanism verder voort te zetten. Voor mensen vanuit allerlei landen, allerlei culturen en vanuit allerlei religies. Samen een.

Zij behaalde diverse diploma's en certificaten in verschillende vormen van psychotherapie, regressen en reincarnatietherapie, NLP  enz. 
 Tijdens de regressies die studenten op elkaar moesten doen kwam zij in vele vorige levens terecht die te maken hadden met o.a. sjamanisme. Hierdoor kwam er ook weer oude kennis terug.  Zij herinnerde zich rituelen en healingen.
Tijdens een bijscholingsweekend Sjamanisme; klikte ze erg snel in.
Ze droomde dat de groep studenten waarin zij zat werd opgesplitst. Een groep was groot en was heel gezellig. De andere groep bestond slechts uit 2 personen. Zij MOESTEN aan de "lopende band". Voor hen was het serieus 'werken en trainen". In deze droom werd duidelijk dat zij het sjamanisme moest gaan doorgeven. Daan van Kampenhout vertelde haar dat de Spirits duidelijk waren; dat er weer een taak was weggelegd om sjamanisme niet alleen te beoefenen voor haar zelf maar dat ze haar kennis, kracht en hartsenergie in moest zetten voor het grote geheel; voor al wat leeft. 

Petra heeft een bekende sjamaan bijna 6 jaar geassisteerd. Hij leerde haar vooral met groepen om te gaan en om haar energie en kwaliteiten in te zetten om  de groep te versterken tijdens healingen of rituelen. Maar ook om poorten te openen naar werelden zodat  mensen makkelijker kunnen reizen en energieën door kunnen laten stromen voor iedereen. Ook leerde Petra hoe iedereen te bewaken en in de gaten te houden.  Al erg snel is zij deze kennis door gaan geven en samen met spirithelpers gaan werken voor mens en dier.

Toen ze jaren geleden een Sibersiche sjamaan ontmoette en hem herkende als de man die in haar dromen adviezen en oude kennis doorgaf, werden het verhaal en haar kennis compleet. Vervolgens reisde ze regelmatig naar Siberië, naar de leraren van deze sjamaan. Deze sjamaan gaf haar de laatste inwijding en ook zijn zegen om de kennis die ze van hem had gekregen te gebruiken ten goede van al wat leeft.
Na de traditionele inwijding, sjamanistische dood kreeg zij de naam Altaiskaya Byelka.
Eekhoorn die verbonden is met Altai.

Na enkele jaren zeiden spirithelpers dat het tijd was om een extra laag van energie door te geven vanuit de sjamanistische werelden, voor mensen die speciaal intensief getraind willen worden.
Sindsdien is het zichtbaar dat mensen die opleidingen komen volgen er duidelijk klaar voor zijn om hun leven te veranderen en hun pad op sjamanistische wijze in te vullen.

Voor Petra (Byelka) is het allerbelangrijkste in verbinding te zijn met het al-omvattende en vol respect te zijn naar al wat leeft. Zij zoekt de ingang voor ieder mens.

Nog meer over Petra (Byelka) :

·       Verbind sjamanisme met het aardse leven.

·       Werkt graag op de traditionele manier.
To the point, no nonsens.

·       Ondanks dat sjamanisme ook werkt met energieën, werelden en Spirithelpers die niet zichtbaar zijn, probeert ze duidelijk woorden, handen en voeten te geven en uitleg hoe er (nog beter) mee te verbinden en samen te werken.

·       Werkt traditioneel in sjamanistisch kostuum.

·       Drumt en zingt naar Spirit tijdens rituelen en healingen

·       Werkt in verleden, heden, hier en nu en toekomst.

·       Heeft samen met haar man een chalet in de Ardennen dichtbij de meeste krachtplaatsen. Ze heeft een sterke band opgebouwd met deze plaatsen.
Voordat ze hier met groepen of een individueel mens heen gaat, vraagt ze altijd toestemming en welk ritueel te doen.
Ze deelt de band waardoor een ieder kan profiteren van deze verbinding en er sterker contact mee kan maken.

 

Met dank aan mijn dierbare oernederlandse ouders die mij altijd gesteund hebben. In mijn nachtdromen, intuitie en waarneming hebben geloofd.

Met dank aan mijn lieve partner en zoon; die altijd achter de coulisse helpen om het voor ieder zo aangenaam mogelijk te maken. Iedereen welkom heten bij Institute of Siberian Shamanism, waar ook onze woonplek is.

In humoristische herinnering aan mijn lieve zorgzame moeder die regelmatig bezig was met mij om het koekoeks-klokje wat op mijn kamer hing weer aan de 'gang' te krijgen.  Altijd als deze stil hing, gebeurde er iets. Hoe we met zijn tweetjes bij dat klokje aan de muur hingen om te zorgen dat hij weer verder slingerde en tikte.
Toen ik het huis uitging zei ze dat ik mijn klok vergeten was; maar ik zei dat ik die niet meenam. We hebben hem daarna verbrand in een vat met alle bedankjes maar ook heel veel opluchting verbrand in de tuin. Terug gegeven aan dat wat de waarschuwingen bracht. Humor en opluchting.

Met dank aan al mijn leraren voor hun kennis, healing en vertrouwen.

Met dank aan Great Spirit, moeder Aarde, al mijn Spirithelpers en krachtvoorwerpen.
Woorden schieten hierin te kort om uit te drukken hoe groot mijn dankbaarheid is om samen met jullie dit pad te gaan.