Opleiding Siberisch SjamanismeEen bijzondere ontmoeting met mijn totemdier….


Vandaag 20 december schoot het me te binnen dat ik nog steeds niet het rituele laken heb verbrand, wat we gebruikt hadden bij een ritueel de laatste opleidingsdag van Sibersich Sjamanisme. Ik had sterk het gevoel dat het toen uitgevoerde ritueel (cont(r)acten zuiveren) om ons vrij te maken van banden, contracten en afspraken uit het verleden die ons nu nog gebonden houden, pas echt af was en zijn kracht kon doen gelden als het laken verbrand was. Na mijn gebruikelijke ochtendmeditatie besloot ik eerst een paar minuten met mijn totemdier, de uil te dansen. Toen heb ik wat papier verzameld en ben achter in mijn tuin een vuurtje gaan stoken. Alvorens het vuur aan te steken heb ik de zwaan en mijn krachtdier uil gevraagd om me te steunen bij dit ritueel. Het vuurtje brandde al snel en ook het laken brandde goed. Ik voelde een gevoel van opluchting en pookte het laken een aantal keer goed.
Toen het laken alleen nog maar aan het schroeien was, liep ik naar mijn huis toe. Op dat moment vloog rakelings voor mijn hoofd uit een boom een uil. Kun je je voorstellen hoe uitgelaten ik was. Ik wilde kijken waar uil heen gevlogen was. Maar uil was al verdwenen.
Ik liep terug naar de restanten van het vuur. Toen ik wederom terug naar mijn huis wilde lopen, vloog er een tweede uil weer rakelings langs mijn hoofd. Deze uil vloog de tuin van mijn buren en vloog met een luide bons tegen het raam. Geschrokken ging ik direkt kijken. Ik zag het dier liggen voor het raam. Ik wist niet wat te doen. Hij leefde nog, maar hield het grootste gedeelte zijn ogen gesloten. Ik besloot Petra te bellen, maar kreeg de voice-mail. Toen ben ik de tuin van de buren ingelopen die niet thuis waren. Uil bleef gewoon liggen. Ik besloot Petra weer te bellen en kreeg iemand aan de lijn. Petra was in gesprek, maar ze raadde me aan om uil reiki te geven. Ik liep weer naar uil toe, al reiki vragende. Ik kondigde mijn komst aan en vroeg of ik dichter bij mocht komen. Ik kwam tot ongeveer een meter afstand en ging op een tuinstoel zitten. Uil keek me telkens aan en deed ze ogen weer dicht, maar liet mij rustig zitten. Ik bood mijn excuses aan. Het was niet de bedoeling om je aan het schrikken te maken. Ik bedankte uil voor al de kracht die ik (vooral de laatste dagen) heb mogen krijgen. Ik bleef met uil praten en vertelde hem o.a. dat hij weer op krachten zou komen. Tijdens het praten bleef ik reiki sturen. Uil deed steeds vaker zijn ogen open en bleef mij strak aan kijken. Wat een mooi beest is het toch. Ik voelde echt liefde voor het dier met de mooie oranje ogen met de grote zwarte pupillen, getooid met de twee pluimen op zijn kop. Uil bleef al kijkend naar mij luisteren. Toen vroeg ik uil of ik een foto mocht maken. Ik pakte mijn telefoon en maakte een foto de uil verzekerend dat ik hem geen kwaad ging doen. Nadat ik de foto heb gemaakt stond uil op, ik zag de mooie beveerde poten en vloog weg, de andere uil achterna, mij in een staat van vervoering achterlatend. Ik voelde me echt uitgelaten. Jaren ben ik met spiritualiteit bezig, maar dit was het echtste wat me ooit is overkomen. Ik voelde me gezegend. Sjamanisme is echt. Zo echt had ik het niet verwacht. Ik voelde een enorme energie en dankbaarheid in mij opwellen en mijn ogen waren vochtig. Wat een ervaring!
Ik besloot om wat tabak te offeren uit dankbaarheid aan uil. Na een paar minuten belde Petra me en kon ik de ervaring met haar delen. Ze raadde mij aan om uil te bedanken en bevestigde dat het een bijzondere ervaring was.
Ik wil iedereen adviseren om vooral het laken te verbranden, het is bijzonder krachtig!

Roland