Groot Rituelendag

Groot Rituelendag
Vroeger kwamen de stammen zeker één maal per jaar bij elkaar om feest te vieren, ervaringen uit te wisselen bv in één stam zat een zeer goede smid die zijn vaardigheden kon delen met smeden uit een andere stam of dingen voor de andere stam kon maken; zo ook houtbewerkers, vrouwen die goed konden naaien enz.. Dit was ook de gelegenheid om een man of vrouw te ontmoeten uit een andere stam en er een relatie mee aan te gaan; zo werden de stammen familie van elkaar.
Bij deze bijeenkomsten ook wel GATHERING genoemd werd ook altijd een groot ritueel gedaan samen met al de stammen om zich tijdens deze periode één te voelen, om een sterk gezamenlijk ritueel te doen.
Deze gathering bracht ook heef veel werk mee voor de stam die als gastheer diende, er moest gekookt worden voor heel velen, slaapgelegenheid gevonden worden enz.. zij zetten hun hart open om de anderen welkom te heten bij hun stam omdat er altijd stammen zijn die je niet kende en die ook naar de gathering kwamen.
Eén keer per jaar hebben we bij Institute of Siberian Shamanism een lesdag; groot-rituelen dag waarbij alle cirkels van de opleidingen die er in dat jaar zijn; samen komen om zo’n intense dag samen te kunnen doen.
Ieder heeft profijt van nog krachtigere intense rituelen.
Daarnaast ontmoeten alle deelnemers van de opleidingen elkaar