De Siberische tijger

Er zijn verschillende ondersoorten bij de tijger; de Bengaalse, de Siberische enzovoorts. Zij hebben elk hun typische eigenschappen en kenmerken.

Hieronder beschrijven wij de Siberische tijger, een indrukwekkende tijger die bij iedereen ontzag wekt.
De Siberische tijger is een onvermoeibare reiziger; per dag kan hij reusachtige trajecten afleggen. Hierdoor hebben zij een immens territorium. Ze jagen op allerlei soorten dieren, maar vooral de wilde zwijnen vallen dikwijls ten prooi aan de Siberische tijger.
Ze kunnen enorm egoïstisch zijn met hun prooien; ze zijn sterk genoeg om een karkas van enkele honderden kilo’s wel vijfhonderd meter te verslepen, alleen maar om het te verbergen. Alle tijgers jagen langzaam en stil.
De Siberische tijger is woest en sterk. Daarnaast zijn ze voortreffelijke zwemmers, hierdoor zijn ze verbonden met alle energieën en mystieke kwaliteiten die met het element water worden geassocieerd. 

De Siberische tijger leeft solitair en komt alleen bij elkaar voor paring. De moeder voedt de cups alleen op en vertonen een grote moederlijke devotie.
Het traditionele tijgerpatroon van zwart en goudoranje verbindt de tijger met de mystiek rond nieuwe en volle maan. Alle tijgers jagen ’s nacht. Voor mensen met de tijger als totem zal dan ook de nacht en vooral met volle maan een effectieve periode zijn om te werken.
Met hun gladde en sterke spieren en zachte, dikke vacht heeft de Siberische tijger iets sensueels. Alle katten rekken zich loom en behaaglijk uit en wrijven langs andere katten of voorwerpen. Bij personen met deze totem zal een nieuwe sensualiteit ontwaken – een verhoogde gevoeligheid voor aanraking.
Met de Siberische tijger in je leven mag je nieuwe avonturen verwachten.
Er breekt een tijd van nieuwe avonturen en hernieuwde toewijding en levenslust aan.  

Passie, kracht, devotie en sensualiteit