Vakantietips

Twaalf aardse en sjamanistische vakantietips :

 

 1. Start tijdig met overdracht van zorg, werk en verantwoordelijkheden.  met dingen over te dragen.
  Werk, taken die door moeten gaan of overgedragen moeten worden.
  Zorg en verantwoording : misschien van mensen, planten, dieren en/of huis.

  Maak goede afspraken hierover en vraag of ze sms-en als er iets is. Gaat alles goed dan hoor je niets. Maak je je zorgen vraag of je zelf dan een bericht mag sturen met de vraag of alles o.k. is. Weet jij dat alles o.k. is dan kun je je  ontspannen en het weer loslaten en genieten van je vakantie.

  Circle of space

  Zoek een plaats waar het rustig is in de natuur.
  Ga hierna naar  een plaats in de natuur in je omgeving, naar je tuin of als het niet anders kan doe dit binnen : trek een energetische cirkel om je heen. Plaats alles waar je zorg voor draagt (na aardse overdracht, het werkelijk geregeld te hebben) energetisch buiten je cirkel.
  Concentreer je op jouw cirkel van energie, jouw aura, jouw lichaam. Als je je aandacht brengt naar ding voor ding wat je thuis wilt laten, wat je over hebt gedragen, je zorgen en je emoties. Iedere keer voel je waar het energetisch zit in je cirkel, in je aura en in je lichaam.
  Trek het uit je systeem en plaats het buiten de cirkel.
  Je kunt een selenietstaafje, kristalpunt of als je op de sjamanistische manier werkt aan je een Spirithelper (engel, totemdier, boom of plant, oude wijze of gids) je vragen om dit werkelijk te kunnen doen.
  Vul jezelf op met energie vanuit je hartchakra en/of energie vanuit de natuur waar je je in bevindt.


 2. Plan in je agenda enkele dagen voor je vertrekt momenten van rust en ontspanning in. Kan een wandeling zijn (liefst alleen), een boek, een film, iets anders wat maakt dat je je meer gaat ontspannen.
  Geen hollende excuses “nog even dit of dat regelen of doen” “Ik ontspan wel als ik daar ben”

 

 1. Na het inpakken….. voor vertrek.
  Als  je alles hebt ingepakt wat je mee wilt nemen…...

  Reinig jezelf energetisch met salierook of een reinigingsspray of op een andere manier van alle energieën die je op dit  niet dienen.
  Vertel jezelf, de Spirit van je huis en tuin, je huisdieren (als ze niet mee gaan) dat je zoveel nachten, zoveel zonsondergangen weg gaat. Geef iets mee in de trend van : “ Zorg goed voor jezelf en ik zal blij zijn je weer te begroeten als ik terug kom”.
  Plaats het energetisch buiten je cirkel met liefde (zie 1). Al je het prettig vindt kun je een een energetisch lijntje laten lopen tussen jou en dat wat je dierbaar is.
  Vul jezelf op met energie vanuit je hartchakra, energie vanuit  jouw eigen Spirit c.q. ziel.

 

 1. Aankomst vakantiebestemming.
  Begroet de omgeving in stilte vanuit je hart, alle energieen, alle krachten, alle wezens die hier leven. De Spirit van het huis, camping, blokhut.
  Vertel dat je hier graag wilt blijven en vakantie wilt houden. Vraag om bescherming, harmonie en een prettig samenzijn met deze plaats, de mensen en andere wezens di e hier zijn.
  Reinig alle ruimtes / kamers van je verblijfplaats. Reinig ook het bed waarin je slaapt, zeker als dit een bed is wat ook beslapen is door anderen.   Bij voorkeur met salierook of palo santoals er tenminste geen brandalarm is. Bij een brandalarm is een zuivere reinigingsspray van etherische oliën beter.
  Geef je omgeving (de natuur, de dieren die hier wonen, bomen, planten, mensen) de tijd om aan jou (jouw energie, aanwezigheid en gedrag)  te wennen. Geef jezelf de tijd om te wennen aan deze omgeving.

 

 1. Laat thuis ook werkelijk thuis : vergeet facebook, de vele smsjes, whatsapps etc. Anders blijf je in verbinding met daar waar je vandaan komt. Je kunt het  niet loslaten. Het kan ook een excuus worden om niet aan je innerlijke wereld te hoeven luisteren, voelen.  Misschien komt er een gemis of eenzaamheid boven de eerste dagen. Wen weer hoe het is om in het prettige gezelschap te zijn van jezelf !
  Als er dringende zaken zijn, check het dan op een tijdstip voordat je iets gaat doen. Niet voor het slapen gaan, want dan is er een kans dat je met deze energie gaat slapen (en dromen). Check je berichten of stuur een kort !! bericht met de vraag of alles goed is met dat wat je overgedragen hebt. (geen werk !)

 

 1. Dromen
  Wanneer we meer ontspannen zijn, is er meer ruimte voor onze dromen.
  Andere dromen dan de verwerkingsdromen van alledag. Er kunnen nu andere dingen doorkomen. Schrijf je ze op en geef er wat aandacht aan.
  Bij interesse kun je iets meer lezen over het verschil tussen kleine en grote dromen op onze website bij Shamanic Dreamcircle.
  Wil je meer ruimte geven aan grote dromen, ontspan wat voor het slapen gaan en  reinig jezelf extra.

 

 1. Waar geniet je van ?
  Observeer jezelf. Wat brengt je in de vakantie tot rust ? Waar geniet je van ?
  Wat laat je sprankelen ? Neem een kiezelsteentje mee van de plaats waar je bent als je dit soort dingen ervaart.
  Veranker dit in jouw cirkel ! Geef datgene een extra grote plek in je cirkel. Visualiseer of benadruk met je handen een dikke lijn tussen datgene en jou.
  En leg de kiezelsteen er in.

 

 1. Zorg goed voor jezelf in de vakantie !
  Beweeg, doe wat energetische oefeningen, luister naar de vogels, wees dankbaar waar je ook bent voor wat het je geeft.
  Zuiver jezelf energetisch met het water van een rivier, zee, beekje of een meander. Maak je energie weer soepel door dit stromende water. Het geeft rust, maakt je helder en brengt je weer dicht bij jezelf.  Breng wat tijd alleen door.  Ontspan en mat jezelf niet af. Of doe eindelijk eens niets.

 

 1. Voor vertrek naar huis, sluit het goed af en geeft het een plek in jezelf.
  Voor vertrek; bedank de plek(ken) waar je bent geweest, hebt gelogeerd.
  Doe een prayer voor deze plaats(en) dat het ze goed mag gaan, dat de dieren nog een goed leven moge hebben hier, dat deze plaats(en) met respect betreden en onderhouden mogen worden.
  Doe een prayer voor jezelf; dat wanneer ik thuis ben dat wat ik weer gevonden heb van mezelf, in mezelf (jouw woorden, jouw vraag) niet weer zal verliezen in de stroom van het dagelijkse leven.

  Je  kunt er voor kiezen om de kiezelstenen achter te laten (buiten) hier waar ze dichtbij gevonden zijn.
  Je kunt er voor keizen om de kiezelstenen mee te nemen naar huis. Als je vliegt hou rekening met het extra gewicht. 

 2. Homecirkel
  Velen ervaren een weerstand om weer thuis te zijn en na een fijne tijd weer in het leven van alledag te stappen. Sommigen zijn blij weer thuis te zijn omdat ze het achterstallige (emotionele) onderhoud wat misschien naar boven is gekomen in de vakantie, weer weg kunnen stoppen.  Anderen hebben gemixte gedachten en gevoelens hier over.

  Hoe dan ook……. Je hebt dit thuis gekozen als thuis. Het had overal op aarde kunnen zijn, je had kunnen verhuizen naar waar je maar wilt. Maar je hebt dit als thuisbasis gekozen. Zo niet dan kun je daar alsnog wat aan gaan doen
  J

  Bij weerstand : Jouw huis, de mensen, dieren, je werk kan er niets aan doen dat je het jouw innerlijke staat beroert. 

  Neem plaats in je cirkel, visualiseer hem, neem een touw of trek hem in het zand op je heen.
  Verwelkom alles weer. Neem tijd om weer aan te komen en bij te komen voordat je weer met van alles begint.
  Herinner jezelf wat je wilt behouden van jezelf uit de vakantie en draag hier zorg voor.
  .

  Maak tijd en trek een cirkel om je heen; liefst in de natuur in het zand.
  Vul deze cirkel vooral eerst met energie van jezelf, je hart en jouw ziel. Leg de stenen uit jouw vakantie in jouw energetische cirkel.
  Verwelkom ze op de plaats waar jij woont en vraag of ze de mooie dingen die hier voor jou aan zijn gekoppeld vast willen houden.

  Verwelkom jouw leven zoals je het leidt of zou (reëel) zou willen leiden in jouw cirkel.  

  Geef de stenen  een plaats buiten om je huis, flat of waar je ook in woont. Stenen zijn het liefst buiten, in de regen, zon, maan enz.

  Pak je leven langzaam weer op en blijf in contact met jezelf. Boek je agenda niet vol met allerlei afspraken. Begin rustig aan, alle dingen zullen vanzelf weer hervatten. Geef jezelf tijd om weer in jouw levensritme te komen. Van ontspanning naar actie en ontmoetingen geeft stress, te veel indrukken en hierdoor kun je jouw herwonnen energie en helderheid verliezen.

 

 1.  Breng een bezoek aan onze open dag en verdiep je kennis hoe je sjamanistisch een meer bewuster, energiek en met meer vreugde je dagelijkse leven kan leven. Wij hebben 2 a 3 keer per jaar een of meerder open dagen. Zie de agenda op onze website www.siberischsjamanisme.nl 
 2.  Mocht je diepere kennis willen hoe je jouw leven (en jezelf) kunt veranderen op sjamanistische wijze dan ben je ook welkom op een van onze rituelen (losse avonden), cursussen (cyclus van 6 a 8 avonden) of een jaartraining (1 dag per maand en huiswerkgroep). Op deze manier plan je tijd in je agenda om er mee bezig te zijn. Om te groeien, om het vast te houden..... om het niet alleen in de vakanties aanwezig te laten zijn. Maar er een levenswijze van te maken.
 3.  Het beste is om meteen na je vakantie door te gaan met een vaste regelmaat zodat je zeker weet dat er geen kans is om tussendoor in de (oude) bekende mode verder te gaan. Hoe langer je wacht, des te meer kans op uitstel en eventueel afstel.
  In Institute of Siberian Shamanism zou dat voor dit moment kunnen zijn :


  Datum

  Activiteit

  Tijd

  Kosten

  Dagdelen

  Docent

  Plaats

  Inschrijven

  20-08

  Waterrite – healingceremonie bij ven in het bos

  19.30 - 22.30 uur

  € 35,--

  avond

  Petra Giesbergen (Altaiskaya Byelka)

  Etten-Leur (Breda)

  inschrijven

  30-08

  Introductieles Sjamanistisch Healer opleiding

  14.00 - 15.30 uur

  € 5,-- p.p.; donatie st. dier & project

  Totemcall; The Call of your totem

  Petra Giesbergen (Altaiskaya Byelka)

  Etten-Leur (Breda)

  inschrijven

  30-08

  Introductieles Dreamcircle

  16.00 - 18.00 uur

  € 5,-- p.p.; donatie st. dier & project

  Entering the dream

  Petra Giesbergen (Altaiskaya Byelka) & assistenten

  Etten-Leur (Breda)

  inschrijven

  30-08

  Introductieles Way of the Heart

  10.30 - 12.00 uur

  € 5,-- p.p.; donatie st. dier & project

  Hoe ver volg jij je hart ?

  Petra Giesbergen (Altaiskaya Byelka)

  Etten-Leur (Breda)

  inschrijven

  30-08

  Open dagen zomer 2014

  10.00 - 17.30 uur

   

   

  Petra Giesbergen (Altaiskaya Byelka)

  Etten Leur (Breda)

  inschrijven

  31-08

  Introductieles Soulretrieval & Powerextraction

  10.30 - 12.00 uur

  € 5,-- p.p.; donatie st. dier & project

  Terughalen zielendelen

  Petra Giesbergen (Altaiskaya Byelka)

  Etten-Leur (Breda)

  inschrijven

  31-08

  Introductieles Sjamanistisch Healer opleiding

  14.00 - 15.30 uur

  € 5,-- p.p.; donatie st. dier & project

  Geluk aantrekken - ritueel

  Petra Giesbergen (Altaiskaya Byelka)

  Etten-Leur (Breda)

  inschrijven

  31-08

  Introductieles Energetische bescherming

  16.00 - 17.30 uur

  € 5,-- p.p.; donatie st. dier & project

   

  Petra Giesbergen (Altaiskaya Byelka)

  Etten-Leur (Breda)

  inschrijven

  03-09

  Shamanic Circle - groeigroep advanced

  19.30 - 22.30 uur

  € 200,--

  8 avonden

  Petra Giesbergen (Altaiskaya Byelka)

  Etten-Leur (Breda)

  inschrijven

  15-09

  Sjamanistische dood level 1

  19.30 - 22.30 uur

  € 35,--

  avond

  Petra Giesbergen (Altaiskaya Byelka)

  Etten-Leur (Breda)

  inschrijven

  19-09

  Way of the Heart

  10.00 - 17.00 uur

  € 100,-- per vrijdag, € 285,-- per weekend

  2 weekenden & 3 vrijdagen