Edelstenen en sjamanisme

In het sjamanisme worden door de sjamanen/sjamanca’s vaak edelstenen gebruikt.
Ter ondersteuning bij rituelen, opheffen van vloeken, ter bescherming, verwijderen van entiteiten enz.
In de onderstaande beschrijvingen kun je lezen waar je de edelstenen voor kunt gebruiken. Heb je enige twijfel of het voor jouw goed is om een edelsteen te gebruiken kun je ons altijd bellen of mailen. Of bezoek een winkel die gespecialiseerd is in edelstenen.

Merliniet

Bevat de imprint van de gecombineerde kennis van sjamanen, alchemisten, magiërs en anderen die met magie werken. De dubbele kleurstelling (zwart en wit) vermengt de spirituele en aardse vibraties, waardoor u toegang krijgt tot spirituele gebieden. Deze steen ondersteunt de praktijken van de sjamanen en magische rituelen en vergemakkelijkt het lezen van de Akasha-kronieken, wat leidt tot reizen in vorige en toekomstige levens om inzicht te krijgen in de manier waarop in de toekomst geleefd dient te worden. Dit kristal kan magie in uw leven brengen.

Petaliet

Petaliet wordt wel eens de engelensteen genoemd omdat het contact met de engelen bevordert. Met een hoge zuivere vibratie opent petaliet het kosmische bewustzijn. Het draagt bij aan spirituele zuiveringen. Deze beschermende steen bevordert meditatie en afstemming en neemt u mee naar heel kalme en heldere spirituele dimensies waar oorzaken zijn op te sporen en te wijzigen. Het is vooral nuttig voor het werken met voorouder en familiale genezing.

Petaliet is een sjamaansteen dat een veilige omgeving voor spiritueel contact of voor een visionquest (visioenentocht) biedt. Het activeert het proces en voegt er energie aan toe, maar werkt tegelijkertijd aardend. Deze steen kalmeert de aura, opent de keel- en hogere kruinchakra en schept een verbinding met hoge spirituele vibraties. Het voert u voorbij uw huidige metafysische vermogens en verbindt u met de hoogste niveaus van spirituele kennis. Het vergemakkelijkt het praten over wat u tijdens spirituele visioenen of voorspellingen ziet.
Zelfs een klein stukje petaliet is als elixer zeer krachtig. Gebruik het om een negatief karma te verwijderen. Het is zeer nuttig bij het doorsnijden van banden.

Toermalijn

Toermalijn is een sjamaansteen die tijdens rituelen bescherming biedt. Toermalijn reinigt, zuivert en transformeert dichte energie tot een lichtere vibratie.

Bergkristal of Bergkwarts

Kristalstaaf is een van de traditionele heelmiddelen van sjamanen, healers en magiers.
Staven hebben het vermogen energie strak door hun punt te focussen. Kristallen met lange punten zoals het krachtige laserkwarts zijn uitstekende heelmiddelen.
Als u een staaf gebruikt is het ook goed om de universele genezende energie, energie van een krachtdier of andere helper door u kruinchakra via uw arm naar uw handen te laten stromen en vervolgens in de staaf, waar de energie wordt versterkt en in de “patiënt” overgaat. Hierdoor gebruikt u ook niet uw eigen energie en zult u niet moe zijn na de healing.

Loliet

Ioliet is een visioensteen dat het derde oog activeert en visualisatie en intuïtief inzicht mogelijk maakt als alle chakra’s op één lijn liggen. Het stimuleert de verbinding met innerlijke kennis, wordt gebruikt door sjamanen bij ceremoniën en helpt bij reizen in de sjamanistische werelden en uittreden. In contact met het auraveld geeft ioliet een elektrische lading af die het veld van nieuwe energie voorziet en op een lijn brengt met de verfijnde lichamen.

Zwart obsidiaan

Zwart obsidiaan biedt bescherming, verdrijft negativisme en verjaagt niet liefdevolle gedachten. Het vergemakkelijkt de bevrijding van oude liefdes en biedt steun bij verandering. Sjamanen gebruiken het bij ceremoniën om fysieke stoornissen op te heffen en vanwege zijn profetische eigenschappen. Bollen zwarte obsidiaan zijn krachtige hulpmiddelen bij waarzeggen en om in de wereld van Ulgien te reizen.

Vuuragaat

Vuuragaat heeft een krachtige beschermende functie, vooral bij vervloekingen. Het bouwt een beschermend schild rond het lichaam op en laat onrecht naar de bron terugkeren. Vuuragaat heeft een diepe band met de aarde en zijn energie is kalmerend en zorgt voor veiligheid en zekerheid. Fysiek is vuuragaat, zoals zijn naam al aangeeft, verbonden met het element vuur. Binnen sjamanistisch werk is deze steen dan ook een goed hulpmiddel om je te verbinden met het element vuur.

Amethist

Een amethist maakt lichaamsuittredingen mogelijk en zorgt voor intuïtieve dromen. Het zet lagere´ energieën om in de hogere frequenties van spirituele en etherische gebieden.
Amethist wordt door sjamanen vaak gebruikt als bescherming tegen psychische aanvallen. Het is een zeer krachtige steen met een hoge spirituele vibratie.

Bloedsteen

In vroegere tijden stond deze steen bekend om zijn ´hoorbaar orakel´, hij gaf geluid bij wijze van raad. Hierom werd de bloedsteen door sjamanen, magiërs en heksen vaak geraadpleegd. Zoals de naam al aangeeft is een bloedsteen een uitstekende bloedreiniger en een zeer krachtige genezer. Hij bezit mystieke en magische eigenschappen, kan het weer bepalen, kwaad en negativisme uitbannen en spirituele energieën aansturen.

Git

Dit wordt al sinds de steentijd als talisman gebruikt door sjamanen. Het verwijdert negatieve energie en verlicht angsten. Als je git om je hals draagt behoedt hij je voor geweld en ziekte. Tevens zal git je beschermen tijdens reizen met je SUR.
Ook biedt git bescherming tegen ´duistere wezens´.
Naar verluidt zijn degenen die tot deze steen worden aangetrokken, ´oude zielen´ die veel ervaring hebben met incarnaties op aarde.

Kunziet

Kunziet is een krachtige steen om te gebruiken tijdens soul-retrieval. Het beschermt de aura tegen ongewenste energieën en verdrijft aangehechte entiteiten en geestelijke invloeden.

Pietersiet

Pietersiet is een visionaire steen die te gebruiken is voor een visioenentocht of sjamanenreis. Het werkt krachtig met het lichaam tijdens beweegelijke meditaties en heeft snel toegang tot een zeer hoge staat van veranderd bewustzijn.