Kracht van de Sjamanenspiegel

Werken met sjamanenspiegels,
toli, bronze mirror, shamanic mirror

Tijdens deze 2 zaterdagen werk je in de les met toli's. Authentieke sjamanenspiegels voornamelijk uit Mongolië en China. Deze zijn in de les aanwezig. 

Deze toli's werden/worden nog steeds door sjamanen gebruikt om te zuiveren, voor healing, te reizen en de toekomst te voorspellen. 

Lesinhoud :

  • Toli scan
  • Selfhealing & healing voor anderen
  • Advies en ondersteuning
  • De Spirit en kracht van de Toli
  • Mirrorlodge met 50 spiegeles
  • Trancereis

Shaman Mirror

Werken met authentieke sjamanenspiegels uit Mongolië en  China. Deze spiegels werden door sjamanen gebruikt om te zuiveren, om te reizen en om de toekomst te voorspellen. Een shamanic mirror kan heel zuiver scannen en kan ook energieën opslaan, healen en jagen op moeilijke zielendelen, ziektes transformeren en vloeken verbreken. Terwijl de sjamaan ook aan het werk is  beschermd de spiegel de sjamaan om te zorgen dat de vloek hem niet aanvalt.
Ze worden niet gebruikt om er in te kijken, zoals wij dat doen met onze spiegels.

In deze workshop zijn sjamamenspiegels aanwezig die je mag gebruiken tijdens de workshop. Je leert ter plaatse  werken op verschillende manieren. Mocht je zelf een spiegel hebben dan kun je deze natuurlijk het beste meenemen. Wil je online meedoen dan is het noodzakelijk om zelf een bronze sjamanenspiegel te hebben.

Heel vaak zie je ze ook op kostuums als bescherming. Sommigen zijn meer dan duizenden jaar oud.

Als een sjamaan ging sterven of niet meer met de spirit van deze spiegel wilde werken, werden ze heel vaak begraven. Een andere sjamaan voelde de roep van de spirit als hij er voorbij liep of ontving een boodschap in zijn droom en groef de spiegel op. Het was altijd de spirit van de spiegel die de sjamaan uitkoos. Andere sjamanen namen deze spiegels mee in hun graf. Dan worden ze na een eeuw of eeuwen gevonden.
In Altai en Mongolië was het in vele tradities gebruikelijk dat de sjamaan werd begraven op een huid die tussen 4 bomen werd gespannen. Dan konden de spiegels ook in de bomen gehangen worden.

Heel vaak was de sjamaan in oude tijden ook smid. Maar was hij geen smid dan kreeg hij instructies van de sjamaan voor wie de spiegel was; hoe de spiegel te maken. De sjamaan kreeg instructies van een spirit die zich wilde koppelen aan een spiegel hoe deze er uit moest zien.  Dit kon komen in een droom of rechtstreeks.
Aan vele oude sjamanenspiegels hangen repen stof. Deze stof werd gegeven door degenen die er mee geholpen waren als dankjewel. Een soort offer waarmee de dankbaarheid tegenover de sjamaan en diens spiegel werd uitgedrukt.

Maar beginnende sjamanen deden alles om een gebruikte spiegel te bemachtigen. Hiervoor zijn ook methodes om ze te vinden, uit te nodigen.

Spiegels zijn erg krachtig. De meeste spiegels zijn van koper of hele oude van brons. De kleur van het koper variëerd. Bijna alle spiegels zijn geoxideerd. Ze zijn meestal rond. Wij hebben een aantal van deze spiegels om mee te werken.

Er zijn ook kostuums vol met sjamanenspiegels of een sjamanistische hoed (hoofdtooi) waarop 1 spiegel zit, of een spiegel op de voorkant of de achterkant van het kostuum.

Op deze website bij de slideshows kun je sjamanenspiegels zien. Misschien kun je zelfs voelen, zien dat ze ook heel verschillend zijn van werking. Sommige spiegels zijn versierd aan de achterkant en sommigen zijn "kaal".

Plaats Etten Leur (Breda)
Data Workshop bestaat uit 2 dagen
Zaterdag 20 april 2024 en zaterdag 4 mei
Alleen fysieke deelname
Tijd 10.00 - 17.00 uur
Start Zaterdag 20 april 10 uur
Graag een kwartier voor aanvang aanwezig
Aantal lessen 2 dagen
Kosten 275 euro
Opgeven en informatie klik hier
of
076-5264002
Meenemen lunchpakket
pen en papier
flesje water
Docent(e) Petra Giesbergen (Altaiskaya Byelka)
Kleding casual
Kinderopvang n.v.t.
Overigen opgeven met inschrijfformulier
beperkt aantal plaatsen i.v.m. aanwezige oude sjamanen spiegels