Cursus sjamanistische healingenBeschrijf de dingen eens die je voor het eerst zo ervaart. En zo heel erg intens ervaart.
Het is zo gemakkelijk als het iets grijpbaars is waar je als klein mens al een naam voor hebt aangeleerd gekregen. Dan kan je nog zeggen van ‘goh wat een mooi schip’ of zo.
Maar dit: Energetische belevenissen, dat is andere koek.
Ik bedoel, trek aan mijn arm en ik kan zeggen dat je aan mijn arm trekt. En iedereen weet wat ik bedoel. Nu voel ik dingen in en om mij bewegen. En ik zoek woorden daarvoor die uit de grijpbare wereld komen. Het voelt als satijn aan op mijn huid. Of het is net alsof er een speer uit mijn borst wordt getrokken. Het zijn woorden die eigenlijk geen recht doen aan wat ik allemaal ervaar. Maar goed, ik wil die woorden wel gebruiken omdat ze me helpen bij mijn bewustwording.

Zo was de cursus sjamanistische healingen gisteravond zeer bijzonder. Eerst hebben we elkaar behandeld om de energiestroming goed op gang te krijgen. Daarna zijn we gaan voelen op verschillende plaatsen in de cursusruimte, hebben we gewerkt op het energetisch veld in de ruimte en in de wereld van spirits die op een gegeven ogenblik begon te overlappen met het veld in de ruimte. Ook dat is bewustwording. Merken dat er verschil is in energie. Er bij stilstaan wat dat met je doet. Er bij stilstaan wat dit je brengt. Vorig jaar was elke stroming die ik voelde nog gewoon een strominkje.
Byelka laat ons de verschillen ervaren. Bewust worden van de verschillen in intensiteit, kwaliteit. Zelfs bewustwording van die strominkjes die je altijd wel voelde maar die je nooit bewust voelde.
Dat is een beetje hetzelfde effect als je een nieuwe auto koopt en dan ineens heel veel van dat type op de weg ziet. Het was er altijd al maar je was er je niet van bewust.

Bij mij gaat dit vaak gepaard met beelden. Zo zat ik ineens op een plaats in de ruimte waar ik rijkdom mocht ervaren. Sjamanistische rijkdom. (goh wat toevallig) Maar voor mij was het geen rijkdom in de vorm van glitters en geld, maar meer een rijkdom van eeuwenoude kennis. Ik zag een grot met vele rituele krachtvoorwerpen. Het was de bedoeling om dan even later in het centrum van de ruimte, bij een altaar, door te geven wat je gekregen had. Ik liet dat steeds maar gebeuren. Het gebeurde vanzelf en voelde goed. Na de ervaring van de sjamanistische rijkdom voelde ik een oude (?) sjamaan langs me komen, gekleed in een gewaad met vele soorten pelzen er aan. Hij voelde erg krachtig aan. Bij het doorgeven gaf die mij ook een flink gevoel van kracht.
Byelka heel erg bedankt dat je me dit zo liet ervaren. Nu, een dag later, voel ik het nog net zo intens. En het voelt heerlijk.

Anoniem