Sjamanisme

De geschiedenis van het Siberisch sjamanisme gaat meer dan 1000 jaar terug. Gedurende deze tijd hebben Siberische sjamanen, de bewaarders van kennis over o.a. menselijk geluk, verbinding met de hogere krachten, intense healing, loslaten van verleden, veranderen van de toekomst in SiberiŽ gewoond onder bescherming van de Geest van SiberiŽ. Lange tijd was deze kennis slechts voor enkelen toegankelijk, alleen voor de bewaarders van oude wijsheid.
De oude sjamanen waren bij hun stammen tegelijk genezer, priester, maatschappelijk werker, healer, voorspeller, droomuitlegger, adviseur, psychotherapeut en vele andere dingen om de mensen van de stam te dienen en te laten overleven.  

Gedurende deze tijd kwamen en gingen vele geloofsovertuigingen en religies. Er zijn vele leraren op aarde geweest zoals Boedha, Jezus, Krishna, Gurdjeff, Castaneda en Osho. Ieder van hun heeft op zijn manier de kennis voor de mensheid geopend. Tegenwoordig in het watermantijdperk hebben wij allemaal, dankzij het Siberisch sjamanisme, de mogelijkheid om in contact te komen met de oorspronkelijke sjamanistische werelden, waar je eigen helpers, wakers en beschermers zal vinden. In het Siberische sjamanisme vinden we overlappingen met andere tradities; maar zijn er ook
eigen specifieke spirithelpers, manier van werken, rituelen en intense healingen.
Wanneer je genoeg gezocht hebt; een verlangen hebt in jezelf, dit leven niet alles kan zijn van wat je ervaart en beleeft, iets je raakt of zoals bij velen het hart opengaat of de tranen over de wangen rollen tijdens een ritueel...... weet dan dat spirits en de Hogere Kracht je roepen tot het sjamanistische pad.

Deze kennis is nog niet in stukjes verdeeld door later ontstane religies.  Siberisch sjamanisme is o.a. een directe en doeltreffende weg om je kracht te leren kennen, hoe deze te verzamelen, te verhogen en te behouden en deze vanuit hartsniveau in te zetten.
Tegelijkertijd geeft deze oeroude kennis ook inzicht in het proces van anderen. Hierdoor ben je als spiritueel mens en sjamanistische helper in staat om andere mensen instrumenten aan te reiken, zodat deze mensen hun ware kracht en essentie leren kennen en zo hun ware zelf her-inneren. 


 Deze  oeroude kennis wordt overgedragen in Europa door Petra Giesbergen (Altaiskaya Byelka). Zij is ingewijd in deze kennis in dromen,  vanuit vorige levens en in dit leven weer in SiberiŽ in het Altaigebergte. De oeroude kennis is niet tijdgebonden maar universeel en altijd in beweging. Zo zijn eeuwenoude rituelen en technieken terug te vinden naast die van verschillende volkeren en culturen. Gecombineerd en geÔntegreerd, passend in de tijd van het HIER EN NU.

In verbinding met al wat leeft en vanuit respect voor al wat bezield is.

Petra Giesbergen - Altaiskaya Byelka

Petra Giesbergen had vanaf haar zevende levensjaar een man in haar dromen die haar adviezen gaf. Over hoe met dingen om te gaan en hoe zij o.a. rituelen, healingen kon doen.

In 1990 behaalde zij haar diploma van de opleiding tot regressie & reÔncarnatietherapeute.  Tijdens de regressies die studenten op elkaar moesten doen kwam zij in vele vorige levens terecht die te maken hadden met o.a. sjamanisme. Hierdoor kwam er ook weer oude kennis terug.  Zij herinnerde zich rituelen en healingen.
Tijdens een bijscholingsweekend Sjamanisme; klikte ze erg snel in.
Ze droomde dat de groep studenten waarin zij zat werd opgesplits. Een groep was groot en was heel gezellig. De andere groep bestond slechts uit 2 personen. Zij MOESTEN aan de "lopende band". Voor hen was het serieus 'werken en trainen". In deze droom werd duidelijk dat zij het sjamanisme moest gaan doorgeven. Daan van Kampenhout vertelde haar dat de Spirits duidelijk waren; dat er weer een taak was weggelegd om sjamanisme niet alleen te beoefenen voor haar zelf maar dat ze haar kennis, kracht en hartsenergie in moest zetten voor het grote geheel; voor al wat leeft. 

Petra heeft Daan van Kampenhout bijna 6 jaar geassisteerd. Hij leerde haar vooral met groepen om te gaan en om haar energie en kwaliteiten in te zetten om  de groep te versterken tijdens healingen of rituelen. Maar ook om poorten te openen naar werelden zodat  mensen makkelijker kunnen reizen en energieŽn door kunnen laten stromen voor iedereen. Ook leerde Petra hoe iedereen te bewaken en in de gaten te houden.  Al erg snel is zij deze kennis door gaan geven en samen met spirithelpers gaan werken voor mens en dier.

Toen ze jaren geleden een Sibersiche sjamaan ontmoette en hem herkende als de man die in haar dromen adviezen en oude kennis doorgaf, werden het verhaal en haar kennis compleet. Vervolgens reisde ze regelmatig naar SiberiŽ, naar de leraar van deze sjamaan. Deze sjamaan gaf haar de laatste inwijding en ook zijn zegen om de kennis die ze van hem had gekregen te gebruiken ten goede van al wat leeft.

Na enkele jaren zeiden spirithelpers dat het tijd was om een extra laag van energie door te geven vanuit de sjamanistische werelden, voor mensen die speciaal intensief getraind willen worden.
Sindsdien is het zichtbaar dat mensen die opleidingen komen volgen er duidelijk klaar voor zijn om hun leven te veranderen en hun pad op sjamanistische wijze in te vullen.

Voor Petra (Byelka) is het allerbelangrijkste in verbinding te zijn met het al-omvattende en vol respect te zijn naar al wat leeft. Zij zoekt de ingang voor ieder mens. Dit komt in al haar rituelen en healingen terug.

O Grote Al-Omvattende Kracht
Spirits van deze plaats
Al mijn Spirithelpers
Op dit moment roep ik U
Ik vraag U hulp en ondersteuning
Jullie liefde, kracht en wijsheid
Jullie healing en bescherming
Voor iedere broeder en zuster die hier aanwezig is
Moge hij of zij ontvangen wat voor hem of haar belangrijk  is
Wij beloven jullie dit alles te gebruiken
Ten goede van al wat leeft

AUM