Dreamcircle - 12 Heilige nachten

Openbaringen in de 12 Heilige nachten via dromen
Van oudsher staat de tijd tussen Kerst en Driekoningen bekend als een periode waarin je je dromen beter kunt herinneren. Elke nacht gedurende deze 12 heilige nachten ontvangen wij Heilige dromenDit is ons spirituele voedsel voor het nieuwe jaar.

Data dreamcircle -12 Heilige nachten :
Zaterdag 14 december 10.00 - 17.00 uur voorbereiding
12 Heilige nachten - thuis dromen vangen en opschrijven
8, 15 en 22 januari 19.30 - 22.00 uur werken met onze dromen van de 12 Heilige nachten om alle levels van de boodschappen te begrijpen

Siberisch Sjamanisme
De sjamanen in Siberie werken in de periode van de 12 heilige nachten met de wereld van de toekomst, met dromen en met prayers. Omdat de laag naar de bovenwerelden dun is en erg makkelijk bereikbaar.

Germanen
De Germanen vierden de periode van de 12 heilige nachten door het werk 12 dagen stil te leggen. Ze verbonden zich heel bewust met de natuur en gingen daarmee op zoek naar voortekenen voor het nieuwe jaar.

AntroposofieRudolf Steiner zegt over deze periode: Dit is de tijd dat de grootste duisternis zich onmiddellijk na de zonnewende over de aarde verspreid. De Zon komt heel langzaam in beeld, er is stilte.

Christendom
Vanuit het christendom werd de periode van de 12 heilige nachten gezien als de tijd dat de drie koningen nodig hadden om het Kind te vinden. Nadat de drie koningen de ster gezien hadden waren zij 12 dagen op weg. Een reis van uit het donker naar het licht (de ster). In de eerste Christelijke gemeenten werd de geboorte van Christus gevierd op het Driekoningenfeest. De drie Koningen, ook wel de drie Wijzen genoemd, komen door hun tocht achter de ster tot inzicht. Doelgericht gaan ze op pad. Ze nemen geschenken mee. Als ze dan bij het kind geweest zijn gaan ze via een andere weg terug. Door de ontmoeting met het licht zijn ze 'anders geworden'.

Astrologie
Van uit de astrologie vormen de 12 heilige nachten/dagen de dagen die ons zonnejaar van 365 dagen aan laat sluiten op het maanjaar van twaalf maanden. De tijd van volle maan tot volle maan bedraagt 29,5 dagen. Twaalf maal 29,5 is 354. Het verschil van die dagen werd gezien als restdagen, als extra tijd, tijd voor bezinning, tijd om even stil te staan.NatuurIn ons deel van de wereld is de natuur tijdens de 12 heilige nachten op zijn stilst. Alle bladeren zijn van de bomen verdwenen, de bolletjes komen nog net niet uit de grond. Dieren gaan voor een winterslaap. Soms mogen we ook de serene stilte ervaren van de sneeuw. Door de weersomstandigheden trekken we ons terug in onze huizen. Het zijn de kortste dagen en de langste nachten van het jaar
Plaats Etten-Leur (Breda)
Data Zaterdag 14 december 2019 10.00 - 17.00 uur
Woensdagen 8, 15 en 22 januari 2020 19.30 - 22.00 uur
Tijd
Start Zaerdag 14 december 2019
Aantal lessen 1 dag en 3 avonden
Kosten 225,00
Opgeven en informatie klik hier
of
0765264002
Meenemen dromen van de 12 heilige nachten
pen en papier
flesje water om te vullen
sokken of sloffen
Docent(e) Petra Giesbergen (Altaiskaya Byelka)
Kleding casual
Kinderopvang n.v.t.
Overigen opgeven met