Klusjesdag St. Dier & Project

Wie steekt er een handje uit bij Stichting Dier & Project op de vrijwilligersdag ? Ga je mee?

 

KLUSJESDAG  (vrijwillig) Stichting Dier & Project  ZONDAG 26 MEI

Op zondag 26 mei organiseert Institute of Siberian Shamanism een dag om te gaan helpen bij Dier & Project met grote en kleine klussen.
Er zijn klussen voor ieder wat wils.

Van schuren, verven, schoonmaken, borstelen en knuffelen van de dieren, computerwerkzaamheden, kleine klusjes, huisraad pimpen en reparaties.

Wil je mee geef je dan op en ook welke klussen je zou willen doen?

Goede PR mensen gevraagd, fondsenwervers, hulpverleners social media

Stichting Dier en Project/Kattenwoud is een volstrekt unieke allerlaatste kans opvang van eerder en elders ter dood veroordeelde dieren. Denk daarbij aan uitgeprocedeerde asieldieren, dieren die zonder medische noodzaak bij een dierenarts ter doding werden aangeboden, getraumatiseerde dieren, dieren die afkomstig zijn uit zeer dieronvriendelijke situaties. Dieren die behept zijn met (ouderdom) kwaaltjes die controleerbaar zijn maar dure medische hulp en/of medicatie behoeven. De stichting heeft geen asiel- noch pensionfunctie, dus geen aanname vanuit de particuliere sector. Onze bewoners komen hier door bemiddeling van de autoriteiten. Maar omdat de reguliere instanties de dieren hebben opgegeven, weigeren op te nemen is er geen sprake van enige vorm van steun of subsidie. Ze zijn dus qua verzorging en onderdak door alles en iedereen aan hun lot overgelaten. Stichting Dier en Project wordt gerund door vrijwilligers, een open, eerlijke, pure non profit situatie zonder personeelskosten. Al het geld gaat in zijn geheel en rechtstreeks naar de dieren die nergens anders meer terecht kunnen. In de opvang verblijven gemiddeld zon 100 dieren. De torenhoge kosten worden gedragen door de vrijwilligers die de stichting runnen en door slechts een handjevol donateurs. Verder zijn de dieren geheel afhankelijk van de opbrengsten van kleinschalige evenementen die worden georganiseerd en van giften! Gelukkig kunnen we veel met relatief weinig geld juist omdat we geen personeelskosten dragen en wars zijn van iedere vorm van strijkstokken. Maar neutralisatie van de dieren en gespecialiseerde medische hulp is duur, erg duur. Ons credo luidt: we verrichten geen wonderen, we creren slechts kansen. En dat deden we inmiddels voor ruim 3200 honden die eerder en elders ter dood veroordeeld waren en voor tienduizenden katten. De zorgvuldig geselecteerde aspirant adoptanten tekenen een contract dat de dieren tot de stichting blijven behoren en om geen afbreuk te doen aan de rechtsgeldigheid van dit contract kan men de dieren ook niet kopen. De stichting is dus volledig gespeend van iedere vorm van commercie. Voor wat betreft de wijze van huisvesten is niet gekozen voor de simpelste manier, wel voor de gezelligste. De dieren verblijven in huis en/of in huiselijk aangeklede units. Ze moeten zich immers welkom, veilig en comfortabel voelen. De niet te herplaatsen exemplaren vinden wij ons hun permanente thuis. Die keuze wordt gemaakt aan de hand van observatie. Een opvang zonder tijdsdruk. Naar onze mening past er op vele potjes wel een deksel maar men moet wel de tijd nemen om deze passende match te kunnen bewerkstelligen. Om iedere bewoner te kunnen bieden wat hij/zij nodig heeft worden de dieren ook bezien als individu. Eventueel ongewenst maatschappelijk gedrag laat zich niet samenvatten onder n noemer, ze behoeven allen specifieke aanpak en begeleiding.

De stichting en daarmee de dieren zijn volledig afhankelijk van de ware dierenliefhebbers, zij die niet (ver)oordelen op basis van ras, formaat, aaibaarheid en traumas. Petra Giesbergen en haar team van het Institute of Siberian Shamanism bieden op structurele basis steun aan deze dieren door middel van schenkingen, opbrengsten vanuit activiteiten maar ook door het inzamelen van gebruikte kleding, schoenen en huishoudtextiel. Voor deze ingezamelde goederen ontvangt de stichting een kilovergoeding terwijl de goederen ook weer ten gunste komen van mensen die het wat minder hebben. De niet meer bruikbare goederen worden duurzaam verwerkt tot grondstoffen voor gebruiksmaterialen, waarbij moeder aarde weer gebaat is. Een absolute win- winsituatie.

Plaats Nispen
Data zondag 26 mei
Tijd 11.00 uur of eerder
Start 11.00 uur of eerder
Aantal lessen één dag
Kosten handen uit de mouwen steken
Opgeven en informatie klik hier
of
0765264002
Meenemen lunchpakket, flesje water
Docent(e) Els Adams eigenaresse
Kleding werkkleding en makkelijke schoenen
Kinderopvang n.v.t.
Overigen