Waterrite – healingceremonie bij ven in het bos

Water is een van de meest waardevolle en mysterieuze elementen op aarde. Als bron van al het leven is zij onmisbaar maar heeft ook de kracht om al het leven te verwoesten. Zij is een van de weinige elementen die zich binnen relatief kleine temperatuurverschillen in vaste vorm, vloeibaar en gas kan manifesteren.

 Door het besef dat water aan de wieg staat van al het nieuwe word zij ook ingezet bij transformatieriten, als medium om te schouwen en als bron van genezing. Water word beschouwd als een Spirit, een plek waar geesten en watergeesten graag verblijven, en zodoende om raad kunnen worden gevraagd. Water werd in oude tijden gezien als de ziel van de mens. Zij kon de zonden weg doen vloeien. En als element van al het nieuwe wordt zij in Siberië ook de kracht van verjonging toebedeeld.

Wanneer we dirket werken met water in de natuur zijn de rites en healingen nog krachtiger.

Het Heilige waterritueel heeft voor een ieder een eigen uitwerking. De healing, zuivering of verbinding met de Spirit van water (Duch Wada) komen we op een dieper laag in contact met onszelf. Daardoor kunnen we makkelijk contact maken met energieën, spirithelpers buiten ons maar ook onze diepere laag van weten binnen ons. Als het water weer in ons stroomt, gaan we vloeien en harmonisch het leven door.

Water wordt van bouwsteen en voorwaarde voor het lichaam verheven tot iets dat direct onze gevoelens, gedachten en spiritueel level beïnvloedt. Water heeft in deze visie een geheugen, water heeft helende krachten, water is een medium van genezing en emoties.Institute of Siberian Shamanism doet ook vele rituelen bij watervallen, rivieren en bosvennen.

We parkeren onze auto bij het bos en lopen een klein stukje naar het ven toe.

Wanneer wij ons begeven in de natuur, lopen wij langzaam, bewust en aanwezig.
Daardoor is deze avond ook toegankelijk voor degene die wat ‘minder goed ter been zijn’.

Plaats Omgeving Etten-Leur (Breda) of Ardennen
Data zie agenda
Tijd 19.30 uur verzamelen bij Institute of Siberian Shamanism
22.30 uur (kan iets uitlopen)
Start 19.30 uur
Aantal lessen avond
Kosten € 40,00
Opgeven en informatie klik hier
of
076-5264002
Meenemen flesje water
makkelijke wandelschoenen
eventueel jas (afhankelijk van weerstomstandigheden) iets om op te zitten wanneer de grond vochtig zou zijn
ratel is mogelijk als je die hebt
Docent(e)
Kleding naar weersomstandigheden en aangepast om wandelen en stilstaan zitten/staan in de natuur
Kinderopvang n.v.t.
Overigen aanmelden via de agenda van deze website