Healing Waters - Heilig waterritueel

Water is een van de meest waardevolle en mysterieuze elementen op aarde. Als bron van al het leven is zij onmisbaar maar heeft ook de kracht om al het leven te verwoesten. Zij is een van de weinige elementen die zich binnen relatief kleine temperatuurverschillen in vaste vorm, vloeibaar en gas kan manifesteren.

Door het besef dat water aan de wieg staat van al het nieuwe word zij ook ingezet bij transformatieriten, als medium om te schouwen en als bron van genezing. Water word beschouwd als een Spirit, een plek waar geesten en watergeesten graag verblijven, en zodoende om raad kunnen worden gevraagd. Water werd in oude tijden gezien als de ziel van de mens. Zij kon de zonden weg doen vloeien. En als element van al het nieuwe wordt zij in SiberiŽ ook de kracht van verjonging toebedeeld.

Daar wij voor ongeveer 70% uit water bestaan is het een zeer belangrijk deel van ons organisme. Daar uit dit onderzoek is gebleken dat de levenskracht van water aanzienlijk verbeterd kan worden door positieve energie, is niet alleen de aarde in staat het water op te laden met positieve energie ook wij zelf door middel van geloof en positieve gedachten. 

Water wordt van bouwsteen en voorwaarde voor het lichaam verheven tot iets dat direct onze gevoelens, gedachten en spiritueel level beÔnvloedt. Water heeft in deze visie een geheugen, water heeft helende krachten, water is een medium van genezing en emoties.

In het sjamanistisch heilige waterritueel verbinden wij ons met drie verschillende geneeskrachtige energieŽn van water.
Zuivering, healing met de drie stadia van water en contact met de Watergeest (Duch Wada) voor energetische overdracht van kennis :

Stadium 1:         Stromend water

Stadium 2:         Mist, damp, slierten van nevel

Stadium 3:         IJs, sneeuw en hagel.

Alle drie de stadia hebben een verschillende uitwerking.
Water brengt ons dichtbij onszelf, onze kern, ons innerlijk weten.
Het geeft healing in de diepste beschadingingen, vertrouwen waar het is verloren en rust in de rollercoasters van onze emoties, gedachten en situaties.

Het Heilige waterritueel heeft voor een ieder een eigen uitwerking. De healing, zuivering of verbinding met de Spirit van water (Duch Wada) komen we op een dieper laag in contact met onszelf. Daardoor kunnen we makkelijk contact maken met energieŽn, spirithelpers buiten ons maar ook onze diepere laag van weten binnen ons. Als het water weer in ons stroomt, gaan we vloeien en harmonisch het leven door.

Institute of Siberian Shamanism doet ook vele rituelen bij watervallen, rivieren en bosvennen.

In de handen van de zee

Heb ik losgelaten

Alles van de wereld

Wat ik niet loslaten kon

Plaats Etten-Leur (Breda)
Data zie agenda
Tijd zie agenda
Start
Aantal lessen avond
Kosten Ä 40,--
Opgeven en informatie klik hier
of
076 - 52 64 002
Meenemen Als je hebt : 2 grote veren
Docent(e) Petra Giesbergen (Altaiskaya Byelka)
Kleding casual
liefst 2 lagen, zodat je wanneer je het warm hebt iets uit kunt doen, of als je het koud hebt iets extra aan kunt doen
Kinderopvang n.v.t.
Overigen